Miss Danmark®

Miss Danmark® historien
 
Danmarks populæreste skønhedskonkurrence, Miss Danmark giver som den eneste officielle konkurrence adgangsbilletten til Miss Universe.
 
Den første Miss Danmark® blev kåret i 1925. Hun hed Edith Jørgensen og var fra Århus. Konkurrencen foregik på Hotel Marienlyst ved Helsingør og havde bl.a. den legendariske skuespiller Johannes Meyer i dommerpanelet. 1925-skønhederne poserede på et podium, iklædt tækkelige badedragter, mens Danmarks første pressefotograf Holger Dam fotograferede, og 1. præmien til Miss Danmark® var 1000 kr.
 
Fotomodel Helena Christensen (1986) og TV værtinde Maria Hirse (1993) er blandt de kendte danskere, som er blev kåret Miss Danmark®. I 1999 blev drømmen til virkelighed for Zahide Bayram. Miss Danmark® kunne konstatere, at hun nu officielt var Danmarks smukkeste, og hun var klar til at erobre verdenen. Zahide er den første med indvandrerbaggrund, som har vundet titlen.
 
Miss Danmark® konkurrencen er, udover at være den eneste officielle skønhedskonkurrence, også Danmarks ældste Model- og Miss konkurrence samt den eneste, der normalt giver adgang til de store internationale konkurrencer som Miss Universe®, Miss Earth®, Miss Europe® og Miss Scandinavia. De store år for Miss Danmark® konkurrencen er fra 50’erne frem til 80’erne. I 1963 blev Aino Korva således nr. 2 i Miss Universe® og i 1986 blev Pia Rosenberg Larsen nr. 2 i både Miss World® og i Miss International. I 1981 blev Tina Brandstrup kåret som den mest fotogene deltager i Miss Universe® konkurrencen, og i 1994 blev Gitte Andersen kåret som Philippines Airlines verdensambassadør også i Miss Universe®.
 
Miss Danmark® havde i begyndelsen af 90’erne nogle urolige år, men siden 2004 er det gået fremad for Danmarks mest prestigefyldte konkurrence, eftersom nye ejere og en proffesionel bestyrelse er trådt til. Og det kan ses på placeringerne i blandt andet Miss Universe®, hvor Betina Fauerbye og Zaklina Sojic var med i toppen. 
 
I 2005 blev Gitte Hanspal, halv inder, halv dansker kåret som Miss Danmark® og har repræsenteret Danmark i Miss Universe, som blev afholdt i Bangkok, Thailand. I 2006 blev Betina Faurbye “Top 20” i Miss Universe®. I 2007 fik Žaklina Šojić en flot placering blandt de 15 smukkeste piger. I 2008 og 2009 var Maria Sten-Knudsen den første mulatpige, som blev kåret Miss Danmark®, og hun fortsatte turen fra Vietnam direkte til New York, hvor hun i dag har fuld gang i sin karriere som sanger og model.
 
I 2011 vandt Sandra Amer den prestigefyldte danske konkurrence og deltog således i Miss Universe® i Brasilien.
 
I år blev Josefine Hewitt kåret Miss Danmark® og deltager i Miss Universe® i Las Vegas i december.
 
Skal det være dig næste år?
 
Tidligere Miss Danmark® vindere
Miss Danmark® 2012   Josefine Hewitt    
Miss Danmark® 2011       Sandra Amer       
Miss Danmark® 2010  
Ena Sandra
 
 
Miss Danmark® 2009  
Maria Sten-Knudsen 
 
 
Miss Danmark® 2008  
Maria Sten-Knudsen 
 
 
Miss Danmark® 2007  
Zaklina Sojic 
 
 
Miss Danmark® 2006  
Betina Faurbye 
 
 
Miss Danmark® 2005   
Gitte Hanspal 
 
 
Miss Danmark® 2004   
Tina Christensen 
 
 
   
 
 
 
Miss Danmark Organisationen | Vestergade 15A, 1.tv., DK-6800 - Danmark